• BEREIKBAAR van 8:00 - 21:00 uur
  • VOORRAADHOUDEND
  • TECHNISCHE ONDERSTEUNING
  • RECHTSTREEKS VAN FABRIKANT
  • TRACK AND TRACE MOGELIJK
  • BEREIKBAAR van 8:00 - 21:00 uur
  • VOORRAADHOUDEND
  • TECHNISCHE ONDERSTEUNING
  • RECHTSTREEKS VAN FABRIKANT
  • TRACK AND TRACE MOGELIJK

BEREKENEN WERKBARE UREN

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen, gaat over het berekenen van hoe lang bepaalde apparatuur zal werken bij gebruik van de Batt Pack Energy of Batt Pack XP.

De basis

Het berekenen van de looptijd op een lithium gebaseerde batterijchemie is relatief eenvoudig van aard als u zaken als efficiëntie, temperatuur, stroomverbruik, enz. Verwaarloost.

De runtime (werkbare uren):

runtime = Energie / Gemiddeld vermogen Uren (h) = E (kWh) / P (kW)

Stel dat je een stofzuiger hebt die 8 Ampère bij 120V gebruikt. Hoe lang zal het lopen van de Batt Pack Energy? De Batt Pack Energy heeft 3,6 kWh bruikbare energie.

De vergelijking om het gemiddelde stroomverbruik van het vacuüm te berekenen is vermogen = stroom x spanning.

P= 8A x 120 V = 960 W (0,96 kW)

Als we dat in de runtimevergelijking toepassen dan krijg je:

Uren = 3,6 kWh / 0,96 kW Uren = 3u45 min

Stroomverbruik & gemiddelde belasting

De realiteit is dat zelfs het vermogen of de stroomsterkte van naamplaatjes op apparatuur en gereedschappen een algemene richtlijn is. Verschillende fabrikanten hebben enigszins verschillende manieren om het stroomverbruik van hun apparatuur te evalueren.

Stel dat een cirkelzaag is beoordeeld op 15A, dit geeft waarschijnlijk de piekstroom aan die de motor zal trekken. Een zaag die niet snijdt, heeft veel minder stroomsterkte nodig dan een zaag die door een dik stuk hout snijdt.

Een vacuüm daarentegen trekt continu dezelfde hoeveelheid stroomsterkte. In tests die zijn uitgevoerd bij Hybrid Power Solutions, ontdekten we dat stofzuigers de neiging hebben om minder stroom te verbruiken bij overbelasting.

Daarom is het berekenen van de looptijd van een vacuüm vrij eenvoudig, maar het berekenen van de looptijd voor een cirkelzaag is vrij complex. Het kennen van de gemiddelde tekening van de cirkelzaag over uw hele werkdag zou de beste statistiek zijn, maar een pijnlijk proces voor het verzamelen van gegevens. We moeten dus aannames doen om het proces te vereenvoudigen. Over het algemeen biedt 75% van de nominale stroomsterkte voor cirkelzagen een goede werkwaarde.

Voorbeeld:

Cirkelzaag 15A, met 75% gemiddelde belasting en 120V.

P = 120V x 15A x 0.75 = 1350 W of 1.35 kW

Uren = 3.5 kWh / 1.35 kW = 2u35 min

Triggertime versus continue werking

Het is ook belangrijk om het stigma op te merken dat gepaard gaat met het jarenlange gebruik van benzinegeneratoren als de industriestandaard. Er wordt vaak opgemerkt dat onze klanten ons vertellen dat hun generatoren 8 uur achter elkaar draaien, daarom zal een cirkelzaag die ruim 2 en half uur op onze Batt Pack Energy werkt, het niet redden.

We besteden veel tijd aan het opleiden van onze klanten dat je moet denken in de vorm van "trigger time". Hoeveel tijd besteedt u aan het ingedrukt houden van de trekker op die cirkelzaag of de meerdere gereedschappen die u gedurende een dag wilt bedienen. Je zou verbaasd zijn om te zien hoe weinig tijd dit eigenlijk ook is. Sommige klanten zijn verbijsterd om te beseffen dat ze van een dienst van 8 uur 20 minuten daarvan hebben doorgebracht met een tool die daadwerkelijk werkt. De hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt voor 20 minuten werk verspreid over 8 uur is een duizelingwekkende hoeveelheid wanneer deze op jaarbasis wordt bekeken!

Startvermogen (overspanning)

Startvermogen wordt vaak gevonden op generatorwaarden en vertegenwoordigt het vermogen om het piekvermogen te verwerken dat optreedt in de eerste momenten van het starten van een apparaat. Een typische boosdoener is een grote motor zonder besturingssysteem. Zonder langzame opstartfunctie kan de motor 1,5 - 3 keer het vermogen verbruiken dat nodig is tijdens normaal bedrijf. Dit vormt een probleem voor zowel generatoren als powerpacks. Niet alleen moet men zich zorgen maken over het startvermogen, maar ook over de tijdsduur dat deze piek optreedt. De Batt Pack Energy kan pieken aan voor minder dan een halve seconde van 8000W, maar alles langer en je bent beperkt tot 4000W. We raden u aan om bij de fabrikant van de apparatuur het werkelijke startvermogen te controleren van de apparatuur die u wilt gebruiken om voldoende stroomvereisten te bepalen.

Variabelen die van invloed zijn op de prestaties en de looptijd

Temperatuur: Temperatuur speelt een cruciale rol in zowel de hoeveelheid stroom als de beschikbare energie. Warmte verhoogt over het algemeen de capaciteit van een batterij, wat langere looptijden betekent. Maar warmte vermindert ook het vermogen van de ingebouwde omvormer op de Batt Pack Energy en vermindert de levensduur van batterijen. Koude temperaturen kunnen de batterijcapaciteit met maximaal 40% verminderen (bij -20 °C), maar kunnen de levensduur van een batterij verlengen. De werkelijke capaciteit van de Batt Pack Energy is 78% bij -20°C vs 25°C. Opladen moet altijd boven 0°C gebeuren om de gezondheid van de batterij te behouden. Over het algemeen biedt kamertemperatuur de beste mix van prestaties en batterijduur. Als u de batterij op minder dan 0 °C wilt gebruiken, laadt u het apparaat op en bewaart u het in een verwarmde ruimte en neemt u het apparaat mee naar buiten voor gebruik. Dit verlengt de looptijd van uw pakket terwijl het apparaat langzaam afkoelt of zichzelf warm houdt terwijl het werkt

Levensduur / cycli opladen: De levensduur van een batterij wordt op 2 manieren gemeten. De eerste is de kalenderlevensduur, soms genoteerd als levensduur. Dit vertegenwoordigt het aantal jaren dat een batterij mee kan gaan, alleen op basis van een vervaldatum. Dit is vergelijkbaar met een houdbaarheidsdatum op voedsel. Typisch, Lithium batterijen hebben een levensduur van 10, 20 en zelfs 30 jaar en is allemaal afhankelijk van de fabrikant.

De belangrijkste meeting is het aantal cycli. Dit is het aantal keren dat een batterij is opgeladen en ontladen (beide processen gelijk aan 1 cyclus). Deze waarden zijn doorgaans representatief voor een waarde van 80% van de initiële capaciteit. Daarom, wanneer u leest dat het aantal cycli van de Batt Pack Energy 2500 cycli is, kunt u 2500 cycli verwachten voordat de capaciteit van die batterij gelijk is aan 80% van de initiële volledige capaciteit bij aankoop. Sommige fabrikanten beoordelen tot 70% van de initiële capaciteit, maar dit is geen standaardpraktijk. Typische mobiele telefoonbatterijen worden beoordeeld voor ongeveer 700-800 cycli en 200-300 volledige ontladingscyclus op een loodzuurbatterij.

De Batt Pack Energy maakt gebruik van een schema om de levensduur van de cyclus te maximaliseren. Hoewel het apparaat geschikt is voor 2500 cycli, hebben we strategieën voor batterijbeheer geïmplementeerd die het misbruik op de batterij beperken en de levensduur van de cyclus verbeteren. Met deze strategie kan de Batt Pack Energy meer dan 3000 cycli leveren!

Het aantal cycli kan ook worden beïnvloed door de laad- / opslag- / ontlaadtemperatuur, uw ontladingssnelheid en uw laadgewoonten. Vandaar dat 2 identieke mobiele telefoons verschillende batterijvervangingsdatums kunnen hebben.

Het effect van stroom op de energiecapaciteit: Gerenommeerde fabrikanten beoordelen de hoeveelheid beschikbare energie met een ontladingssnelheid die gelijk is aan 1C. Zonder in de technische details te duiken, vertegenwoordigt dit een waarde van ongeveer 2500 W of 2,5 kW voor de Batt Pack Energy. Dit betekent dat als u het systeem met 2,5 kW zou ontladen, u 100% van de energiecapaciteit zou krijgen waarvoor het is beoordeeld. Als u meer stroom wilt gebruiken op één instantie, zal de werkelijke capaciteit lager zijn. De Batt Pack Energy heeft een zeer laag vermogenseffect en je zou dus 98% van de nominale energie bereiken. Bij gebruik op lage energieniveaus (lage SOC) kunnen hoge stroomverbruikingen een groot effect hebben op de batterijspanning en een uitschakeling veroorzaken. Om de rest van de energie op te verbruiken, raden we aan om aan het einde van het ontladingsproces apparatuur met een lager stroomverbruik te gebruiken.